10, amit eddig nem tudtál a Salsatonról - ReggaetonDanceReggaetonDance
5 módszer, amivel még több mozgást csempészhetsz a mindennapokba…
2016-01-02
Tánctermi etikett – te betartod a szabályokat?
2016-02-22

10, amit eddig nem tudtál a Salsatonról

Ha meghallod azt a szót, hogy Salsaton, mi jut eszedbe? A salsa és a reggaeton fúziója. Jó a zenéje. Egy tánc, ami kicsit salsás, kicsit reggaetonos, már hallottál róla, de több nem ugrik be… Az alábbiakban 10+1 dolgot olvashatsz, amit valószínűleg nem tudtál eddig a Salsatonról.

 

  1. Egyedül is lehet táncolni!

A salsa, mint tudjuk páros tánc, és bár léteznek külön csajos, vagy férfias mozdulatok, alapvetően mindig párban táncoljuk. Ezzel ellentétben a Salsaton sokkal több szóló mozdulatot, összekötést használ, ezért pár nélkül is táncolható. A kubai salsában egyre nagyobb divat, hogy a férfi elengedi egy rövid ideig a nőt, így tered ad a partnerének improvizációhoz. Na ilyenkor nagyon jól jön a salsaton tudásod, hiszen szabadon használhatod a rázásokat, töréseket, köröket, és lábtechnikákat amivel ámulatba ejtheted partnered!

 

Természetesen a Salsaton-t is lehet, és szoktuk is párban táncolni, hiszen rengeteg lehetőséget rejt magában. Igazán látványos figurái és mozdulatai vannak, amelyek párban még inkább rabul ejtik az embert.

 

  1. Zeneileg nagyon közel áll a kubai reggaetonhoz, a Cubaton-hoz.

 

Ami nem meglepő, hiszen a Salsaton a salsa és a reggaeton fúziója. Ez a stílus kubából ered, így logikus, hogy a kubai reggaeton adja a fűszerezését 🙂 Még egy érdekesség, hogy ha jobban megfigyeled, sok cubaton zenében lehet hallani a salsa alap ritmusát!

 

  1. A sok izoláció és ütemváltás teszi igazán látványossá

 

A salsaton rengeteg elemet, izolációt vesz a reggaeton-ból, és ezeket ötvözi a salsa lépésekkel. Sokszor a salsa alaplépései közben, sokszor azokat kiegészítve. Zenéjében rengeteg a játékosság, hiszen váltogatják a salsa és a reggaeton jellegzetességeit.

 

A salsaton zenékre szabadon váltogathatod a salsa és a reggaeton, illetve a különböző utcai táncok mozdulatait.

 

  1. Szinte mindenhol játszanak Salsaton-t!

 

Tudtad, hogy a legtöbb hazai salsa buliban játszanak salsatont? Ilyenkor két dolog szokott történni: a többség vagy meglátogatja hirtelen a bárpultot, vagy simán salsáznak tovább. A salsaton zenéket könnyen felismerheted a reggaeton alapüteméről, és a sok ütemváltásról, amik segítenek, hogy még színesebb, pörgősebb legyen a táncod.

 

  1. Bár sokszor a hagyományos kubai salsa „megfűszerezésére” használják, teljesen önálló táncstílus.
  1. Szabadon alakíthatod saját stílusodnak megfelelően

Tehetsz bele látványos lábsorokat, töréseket, izolációkat, vagy lágyabb karmozdulatokat. Bírja az ugrásokat, és akrobatikusabb elemeket is, a „figurák” sokszínűsége végtelen 🙂

 

  1. Segít, hogy jobban érezd a zenét

 

A sok ütemváltásnak köszönhetően segít, hogy könnyebben ráérezz a zenére, könnyedén meghalld benne a gyorsabb, nyersebb, illetve a lágyabb hangzású ritmusokat is.

 

  1. A salsatont mindenki szereti

 

Bár viszonylag új stílus, de sokszínűsége miatt minden korosztály szereti és táncolja. Mindenki megtalálhatja benne a saját stílusát.

 

  1. Szélesíti a „látókörödet”

 

A Salsaton-ban sokkal kevesebb a „szabály”, nem csak egyféleképpen lehet táncolni. Gazdag mozdulatvilága segít szélesíteni a látókörödet tánc közben, ezért is nagyon ritka, hogy a Salsaton-ban sokáig egy mozdulatot, vagy lépést csináljon valaki. Sokkal inkább jellemző a mozdulatok gyors váltogatása, és az egész test használata.

 

  1. Kubában rendkívül népszerű. Sokan a hagyományos kubai salsa következő generációjának tekintik, emellett új ízt ad a mai zenéknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline