Amit a táncoktatód nem mond el neked…de szeretné, ha tudnád - ReggaetonDanceReggaetonDance
Amit egy igazi táncostól soha nem fogsz hallani
2017-12-25
Így hozd ki a maximumot egy táncos rendezvényből
2018-01-14

Amit a táncoktatód nem mond el neked…de szeretné, ha tudnád

Vannak dolgok, amiket minden táncoktató gondol, vagy érez tanítványaival kapcsolatban, de ezeket nem mindig van alkalma elmondani. 

 

Szeretné, ha próbálkoznál, akkor is ha elsőre nem sikerül

 

A legjobb táncosok is voltak kezdők. Sok mozdulat, vagy összekötés lesz, ami első próbálkozásra túl nehéznek tűnik, nem sikerül. Ilyenkor nem szabad feladni, addig kell próbálni, amíg nem sikerül. Egy táncoktatónak nincs inspirálóbb, mint látni, hogy eltökélten, szenvedéllyel táncolsz, és látni ahogyan próbálkozásról próbálkozásra fejlődsz.

 

Sohasem fogy el a türelme

 

Nem zavarja, ha százszor kérdezed meg ugyanazt, örül, hogy szeretnéd megtanulni, és segít, hogy ráérezz arra, amit még lehetetlennek gondolsz.

 

Sohasem nevet ki

 

Egy táncoktató sohasem nevet ki egy-egy botlásodért! Nem nevet ki, ha nem megy valami, akkor sem, ha kezdetben azt sem tudod melyik a jobb és melyik a bal kezed 🙂 Sosem fogja azt mondani, hogy béna vagy, vagy nem fog menni, mert tudja, hogy mindent meg lehet tanulni 😉

 

Felismeri a benned rejlő lehetőségeket, és látja a tehetséged

 

Egy jó táncoktató már 1-2 mozdulat után is látja az erősségeidet, látja miben vagy tehetséges, mi az amit fejlesztened kell, és ebben segíteni fog neked. Ha azonban nem adod a tőled telhető legjobb formád az órán, megnehezíted ezt számára és így a saját fejlődésedet is hátráltatod.

Sokat vár tőled

 

Igen. Elvárja, hogy rendszeresen járj órára, hogy ott legyél testben és lélekben egyaránt, hogy gyakorolj otthon, és hogy akard csinálni. De ezek mind mind a Te érdekedet szolgálják. Így tudod vagyis tudjátok kihozni a legtöbbet magadból. Szóval legyél hálás egy olyan táncoktatóért, aki sokat vár el tőled, mert ez azt jelenti, hogy látja benned a lehetőségeket, amiket talán még te sem. És persze azt, hogy törődik veled 🙂

Szeretné, ha mosolyognál az órán

 

Minden óraadó álma, hogy a tanítványai élvezettel és mosolyogva vegyenek részt az óráján. Ha jól érzed magad, ha tetszik amit csináltok, ha tetszik a zene: MOSOLYOGJ! Ha rossz a kedved, ha fáradt vagy: MOSOLYOGJ! Jobb lesz a kedved, a teljesítményed, és mellesleg az oktatódnak is pozitív visszajelzést küldesz 🙂

Tudja, hogy a táncon kívül sokminden mással foglalkozol

 

Tudja, hogy sok a stressz a suliban, munkahelyen, és nem várja el, hogy a tánc legyen az életed. De szeretné azt az érzést átadni ami miatt ő is imád táncolni, szeretné, ha táncórán kiszakadnál kicsit a hétköznapi gondokból, de ehhez te is kellesz! Tánc órán engedj el minden mást, legyél ott testben és lélekben egyaránt, hidd el, érezni fogod a különbséget!

Veled örül, ha sikerül valami

 

Legalább annyira örül, mint te ha sikerül egy mozdulatot, vagy koreót megcsinálnod! Minden egyes letáncolásnál figyel a szeme sarkából és drukkol, hogy sikerüljön elkapnod a mozdulatokat és legfőképp az érzést.

 

Büszke rád

 

Tudja honnan indultál, és rettenetesen büszke, hogy nem adod fel egy-egy botlás után. Minden sikerednek örül, mintha csak a sajátja lenne. Akkor a legbüszkébb, ha látja, hogy élvezettel táncolsz. Hidd el, őt nem az érdekli, hogy tökéletes legyen a táncod, hanem, hogy élvezd amit csinálsz!

 

Ha tetszett a cikkünk, kérjük oszd meg:

Comments are closed.

Inline
Inline