Elég a kifogásokból! - ReggaetonDanceReggaetonDance
Hogyan döntsd el milyen workshopra menj?
2017-04-02
Egyszerű, látványos frizurák tánchoz, edzéshez
10+1 egyszerű és látványos frizura tánchoz
2017-05-11

Elég a kifogásokból!

Vannak napok, amikor sokkal könnyebb egy jó kifogást találni, mint elmenni edzeni/táncolni. Ilyenkor kicsit hazudunk magunknak is, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásunk a kihagyott alkalom miatt. De a kifogások keresésével csak a halogatást érjük el, eredményt biztosan nem.

 

Íme a leggyakoribb kifogások, ismerősek, ugye?

 

  • Mindenki bámulni fog, mert bénázok.

Ez egy általános tévhit, hogy csoportos órán “kinézik” az újoncokat, holott ez egyáltalán nem igaz. Mindenki azért van az órákon, hogy fejlődjön – akár a mozgását akarja fejleszteni, akár az alakját formálni – és mindenki elkezdte valahol. A legtöbb ember inkább magával van elfoglalva egy csoportos órán. Táncórán pl. azzal, hogy kövesse az oktatót, a koreográfiát, magát nézi a tükörben, hogy mit kell még fejlesztenie, igazság szerint ideje sincs senkinek a másikat nézegetni 🙂  Ha kicsit nehezebben megy az elején és kitartasz, inkább tisztelni fognak érte a többiek, de sohasem lenézni!

 

  • Nincs időm, ezért nem érdemes bérletet váltanomwatch-1208003_1920

 

Ha nagyon elfoglalt vagy, előfordul, hogy nem a “szokott időben” tudsz edzeni, vagy táncolni de manapság már annyi termet találhatsz különböző nyitva tartási idővel és bérlet konstrukcióval, hogy egészen
biztosan megtalálod azt, ami számodra a legmegfelelőbb. Ha nincsen csoportos óra a neked kivitelezhető időpontokban, mégsem szeretnél egyedül nekivágni, kérj személyi edzést, vagy tánc magánórát! Ezeknek az az óriási előnye, hogy így személyre szabott odafigyelést kapsz, ezáltal a lehető leggyorsabb fejlődést tudod elérni, legyen szó alakformálásról, vagy tánctanulásról.

 

  • Nem ismerek senkit

 

togetherSzinte látod lelki szemeid előtt, ahogy egyedül állsz a terem előtt, várod, hogy kezdődjön az óra, és inkább meghúzod magad, mert nem ismersz senkit… Egy csoportos óra remek alkalom, hogy új barátokra tegyél szert, csak nyitottnak kell lenned. Ha beérsz a terembe, vagy öltözőbe hangosan köszönj és mosolyogj a többiekre. Amíg várod az óra kezdését ne pötyögj a telefonodba bújva, ülj le valaki mellé, kérdezd meg mióta jár oda, miért szereti ezt a mozgásformát stb. Nagyon sok barátság szövődik csoportos órákon. Mindegy, hogy alakformáló órákról, vagy táncórákról beszélünk, ilyen alkalmakkor sokkal könnyebb kapcsolatot teremteni másokkal, hiszen van egy közös hobbitok, egy közös téma, ami miatt mindannyian ott vagytok. 

 

 

 

 

  • Van rajtam egy kis fölösleg, biztos ki fognak nevetni

 

Mint már említettük a csoportos órákon mindenki inkább saját magával van elfoglalva, nem azt nézi, hogy más hogy néz ki. Egyébként is, azért jöttél, hogy formálódj, nem? Ha azt látod, hogy a többieknek mennyivel formásabb az alakjuk, gondolj arra, hogy ők is elkezdték valahol! Hidd el, hogy ha valaki tesz azért, hogy elérje álmai alakját, az másokban inkább tiszteletet ébreszt, nem pedig negatív érzéseket!

 

  • Fáradt vagyok

 

Egyfolytában ásítozol? Úgy érzed, mágnesként vonz az ágy? Ezen lehet segíteni! Mozgás közben ugyanis serkented a vérkeringést, ezáltal javul az agy oxigén ellátása, és felfrissülsz! Hidd el, az egyetlen nehéz dolog, hogy ilyenkor rávedd magad, hogy elindulj edzeni. Utána pedig biztosan meg fogod magadnak köszönni.

 

  • Sokáig dolgoztam ma

 

Ne hagyd, hogy kedved szegje, ha kicsit tovább kellett bent maradnod a munka helyeden, és lecsúsztál kedvenc órádról! Nézd meg milyen órára tudnál még odaérni, vagy látogasd meg a konditermet helyette! Menj futni egyet! A lényeg, hogy ne maradjon ki a mozgás!

 

  • Esik az eső/hó, fúj a szél, túl meleg/hideg van

 

rain-692985_1920Mindenkivel előfordult már, hogy az időjárás rányomta bélyegét a hangulatára. Ha esik az eső hajlamosabb az ember fáradtabbnak, nyűgösebbnek érezni magát, ha túl hideg, vagy túl meleg van, olyan nyomottak vagyunk… ilyenkor nagyon nehéz rávenni magunkat a mozgásra, de gondolj bele, milyen jó érzéssel szoktál távozni az órákról, vagy az edzőteremből! A mozgás plusz energiákat szabadít fel benned, és sokkal jobb lesz a hangulatod is!

 
Persze sorolhatnánk még a kifogásokat, de nem szeretnénk ötleteket adni 🙂 A lényeg, hogy ne engedd, hogy bármi eltérítsen a célodtól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline