Ezekkel a táncosokkal tutira minden buliban találkozol - ReggaetonDanceReggaetonDance
Igazi reggaeton őrült vagy?
2017-05-25
hogyan maradj fitt nyaralás alatt is
Hogyan maradj fitt a nyaralás alatt is?
2017-05-31

Ezekkel a táncosokkal tutira minden buliban találkozol

Tánc

Voltatok bulizni a hétvégén? Mi igen – szokás szerint fellépni. Sokan voltak, szuper zene szólt, mindenki táncolt, jól érezte magát. Amíg “vártunk a sorunkra” körbenéztünk a tömegben, és azonnal ismerős alakokat láttunk. Na nem ismerős ismerősöket, hanem azokat a tipikus táncosokat, akik minden buliban megtalálhatóak. Megfigyeltétek már? Vannak bizonyos táncos viselkedés formák, amiket minden buliban megtalálhattok. Mosolyogva pásztáztuk a táncolókat és valóban, minden “típusú” táncos képviseltette magát:

 

1. Aki tényleg tud táncolni, és aki miatt mindenki más bénának érzi magát.

 

 

 

Legyen szó akármilyen buliról, mindig megtalálod a tánc parkett közepén azt a táncost, aki tényleg érzi. Akinek minden mozdulata a helyén van, aki pontosan tudja milyen zenére, milyen mozdulatokat táncoljon, hogy mindenki őt nézze. A legtöbben csak lopva tekintenek rá, de mindenki tudja, hogy ő a tánc parkett királya / királynője. Bátran variálja és kombinálja a táncmozdulatokat, a forgásoktól elkezdve a fejdobáson át mindenféle figurát láthatsz tőle.

 

 

 

2. A bohóc

 

Aki pontosan tudja magáról, hogy nem tud táncolni, de minden zene számra előad egy-egy műsort. Mindent viccesen, eltúlozva csinál,majd figyeli a körülötte táncolók reakcióit. Vagy aki tud táncolni, de túl félénk ahhoz, hogy igazából megmutassa. Egy-egy vicces figurával megvillantja a tehetségét, de úgy tesz, mintha nem érdekelné a tánc, miközben otthon rendszeresen gyakorol a tükör előtt. Mozdulatai szintén széles körben mozognak, szigorúan stílushűen, de mindig kifigurázott, eltúlzott formában.

 

3. A cuki akinek senki nem meri megmondani, hogy nem tud táncolni

 

Tudod, az a lány, vagy srác, aki baromi jól néz ki, lelkesen próbálkozik, de valahogy mégsem megy neki. Esetlenek a mozdulatai, nem illenek a zenére, mégsem szól neki senki, mert egyszerűen nincs szívünk elrontani az estéjét.

 

4. A srác, aki próbálja lazának mutatni magát

 

Mindig van egy srác, akit csak úgy elrángattak. Aki a barátai vagy barátnője miatt próbál úgy tenni, mintha jól érezné magát, miközben világosan látszik, hogy ez nem az ő világa. Ő marad az egyet jobbra, egyet balra maci táncnál.

 

5. A párocska

 

A táncparkett közepén, vagy a dj pult környékén találod meg őket. Akik a legpörgősebb zenékre is egymásba bújva lassúznak. Akik folyton smaciznak, és taperolják egymást, akiket legszívesebben elküldenél szobára.

 

6. A lánybúcsúsok

 

Lánybúcsús társaság

 

 

A kisebb-nagyobb csapat nagyon hangos, nagyon részeg lány. Minden zenének sikítva örülnek, táncfiguráik között az ugrálás, valamint az oszlopnál, falnál történő vonaglás, amit a többiek még hangosabb sikítással jutalmaznak.

 

 

 

 

7. Akit nem zavar a zene

 

Igen, minden buliban van 1-2 delikvens, akit egyáltalán nem zavar a zene. Általában csukott szemmel, valamilyen belső ritmusra táncol, ami persze még véletlenül sem közelíti meg a buliban szóló zenéket. Legkedveltebb tánc mozdulatai a karkörzések, és az egyet jobbra, egyet balra örök klasszikus. Ők azok, akiket semmivel nem tudsz kizökkenteni ebből az állapotból, szinte mindig egyedül vannak, és ez így jó is nekik.

 

8. Az önjelölt dj

 

Aki a dj pult környékét el sem hagyja egész buli alatt. Hol shazam-ozik, hol a dj-t próbálja meg rávenni, hogy az épp aktuális kedvencét játssza, függetlenül a buli témájától. Ő az aki előre elkészített kívánság listát hoz, és képes egy rnb buliban is tiesto-t kérni. Aztán persze fel van háborodva, ha a dj nem tesz eleget a kérésének. Táncfigurái főleg a telefonnal a kézben csápolásban merülnek ki.

 

9. A simulós

 

Akit mindenki igyekszik elkerülni, de sajnos Mission impossible. Az a srác, aki minden lélegző női egyedhez odadörgölőzik a buliban. Általában hátulról közelít, de egy gyors helyváltoztatás + csúnya nézés kombinációval le lehet szerelni. Azért érdekelne, hogy bejött-e már ez valaha valakinek…

10. A kör

 

A baráti társaság, akik csak a zene miatt jöttek le. Általában egy kisebb-nagyobb körben táncolnak (középen táskákkal), amibe külsősként esélyed sincs bekerülni. Nem szoktak nagy, látványos táncmozdulatokat használni, hiszen tánc közben is beszélgetnek.  

 

11. Az aerobik-macák

 

A dance aerobic órákon jól begyakorolt mozdulatokat nyomják óriási lelkesedéssel, feltűnő színű ruhákban. Nekik szintén nem szól senki, hogy amit művelnek az épp nem tánc. Mondjuk egészen más indíttatásból…

12. A kezdő táncsulisok

 

A kis baráti társaság, akik a táncparkett szélén várják, hogy végre megszólaljon a zene, amire tanulták a koreográfiát. Ha megszólal, lelkesen bele is kezdenek, miközben megvitatják melyik lépés is jön 🙂 Amint véget ér a szám, ismét visszaülnek – vagy állnak – a kispadra, várva egy újabb ismerős koreós zenére.

 

13. A piával a kezükben táncolók

 

Itallal a kezükben táncolók

 

 

Akik tudják, hogy nem tudnak táncolni, ezért tüntetően mutatják, hogy őket teljesen hidegen hagyja ez a táncolás dolog. Korsó sörrel, vagy pohár vörösborral – mindegy csak büdös legyen, és/vagy foltot hagyjon – a kezükben ácsorognak a táncparkett közepén, fejüket néha ütemesen mozgatva a zene ritmusára.

 

 

 

 

14. A rivalizálók

 

Akik mindig keresik, hogy kinél lehetnének jobbak. Folyamatosan keresik a szemkontaktust, majd “kihívják” a kiszemelt ellenfelet egy párbajra. Jellemzően utánozzák az utolsó mozdulatod, majd valami mással kiegészítik, és “átadják” neked a pályát. Ezekből egyébként egész jó kis közös táncok szoktak kialakulni.

 

15. Az elkeseredett figyelemre vágyók

 

Az az 1-2 csaj, akik mindent megtesznek, hogy felhívják magukra a figyelmet. Már az öltözékük is kihívó, és tánc közben is minden alkalmat megragadnak, hogy a figyelem középpontjába kerülhessenek. Táncukra az oszlopoknál, üres színpadon, dj-pultnál, fal mellett vonaglás jellemző, ezek hiányában egymással kerülnek nagyon közeli “barátságba” tánc közben.

 

16. A VIP-sek

 

Elegáns, szűk ruha, tűsarkú, táncra totál alkalmatlan körömcipő, vagy öltöny, elegáns cipő a pasiknál. Ők azok, akik kibérelik a VIP-t, a legdrágább piákat isszák, majd fél óránként megjelennek egyet jobbra, egyet balra figuráikat – és persze leginkább magukat – megmutatni. Tőlük nem szabad táncra számítani, ők mindig csak mutatóban vannak ott, amúgy is lefoglalja őket a szelfizés.

 

+1 A táncosok

 

 

Ha jó a buli, és táncolható zenéket játszik a dj, általában táncos közösségek is oda szoknak. Szintén gyakran körben találod meg őket, a különbség köztük és a baráti társaságok között, hogy a táncosok körében táskák helyett általában 1-2 táncost látsz középen, akik egymással táncolnak, vagy “párbajoznak”, miközben a többiek tapssal bíztatják őket. Gyakran ugyanazt táncolja az egész kör, és ha észreveszik, hogy nézed őket, mosolyogva invitálnak, hogy csatlakozz. Ne félj, ha nem tudsz táncolni, csatlakozz bátran, akár még el is leshetsz 1-2 figurát 🙂

 

 

 

Tetszett, a cikk? Oszd meg másokkal is!

Comments are closed.

Inline
Inline