Hogyan legyél magabiztosabb táncos - ReggaetonDanceReggaetonDance
e les sneakers Nike Air Yeezy 2
2017-09-11
Chaussure de running Nike Lunar Forever 2
2017-09-28

Hogyan legyél magabiztosabb táncos

Gyakran hallod tőlünk, hogy akkor lesz szép a tánc, a táncod, ha magabiztos. Ha nem látszik az arcodon, hogy gondolkodsz a következő mozdulaton, vagy éppen azon koncentrálsz, hogyan nézzen ki amit csinálsz.

 

Azt is elég sokszor mondjuk, hogy ha eleve magabiztosan indulsz neki, akkor sokkal könnyebben tanulod meg a mozdulatokat. Ez egy kicsit ellentmondásosnak tűnhet, hiszen hogyan lehetnél magabiztos abban, amit még csak most tanulsz? Viszont gondolj bele, hogy ha tanulsz egy mozdulatot, piciben gyakorlod, erő és lendület nélkül, akkor kb olyan, mintha fejben táncolnád. Az agyad emlékezni fog a mozdulatra, és azokra az instrukciókra amiket elmondunk arról, hogyan csináld a mozdulatot, de ha legközelebb előveszed, az agyad fogja irányítani a dolgokat. Ezzel szemben, ha lendületesen, kicsit akár eltúlozva gyakorlod a mozdulatot már az elejétől kezdve, a tested hamarabb ráérez, hiszen a lendület visz majd. A hibák is hamarabb kijönnek, amit könnyebb kijavítani, és nem a rossz rögzül majd be. Mi ezt úgy szoktuk mondani, hogy ilyenkor a tested tanulja meg az adott mozdulatot. Azt, hogyan vidd a testsúlyt, hogyan segíts karmunkával.

 

A tánctanulás mellett pedig magát a táncélményt is feldobja a magabiztosságod. Lesz egy teljesen egyéni kisugárzásod.

 

Emlékezz csak, hogy a Reggaeton, Dancehall és Twerk órákon is a 2 leggyakrabban elhangzó szó a rugózás és a lendület.

 

Ez mind szép és jó, de jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mégis hogyan tudnál magabiztosabb táncos lenni?

 

A rossz hír, hogy nem fog egyik pillanatról a másikra menni. A jó hír, hogy ha betartod a következő tippeket, nagyon hamar látványos eredményt érhetsz el!

 

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

 

Ha új mozdulatot tanulsz érdemes otthon is gyakorolnod. Ha 3 perced van rá, akkor 3 percet. Játszd le a kedvenc zenéd, és hajrá. Idézd fel milyen tippeket kaptál az otthoni gyakorláshoz és alkalmazd őket!

 

Szeretnél tippeket az otthoni gyakorláshoz? Kattints ide!

 

Amikor táncórán már ismerős mozdulatot ismételtek, kezdj el több lendületet, és erőt belevinni. Figyelj a zenére és vedd át a hangulatát!

 

Ne feledd:

 

Más akarj lenni, ne jobb

 

Ne akarj jobb lenni másoknál. Mindenki más, ezt használd ki. Tánc közben légy önmagad, fejezd ki az aktuális hangulatod, engedd kifejlődni a saját egyéni stílusod! Találd meg azt a lendületet, amitől jól érzed magad tánc közben és az egyetlen, akinél jobbnak kell lenned, az legyél saját magad!

Ha koreót táncolsz, tudd, milyen stílusban “kell” azt előadni, eltáncolni. Ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg az oktatót. Szívesen segít majd, hogyan tudod jobban előadni a sorrendet, mit diktál a zene, hova vigyél több erőt, hogyan helyezd át a testsúlyt, mit indítsd hirtelen, mit lassíts be. Így eltáncolod majd, nem letáncolod, és azonnal érezni fogod a különbséget! Át fogod tudni élni a táncodat! Ez pedig hihetetlen mértékben megnöveli majd a magabiztosságod, próbáld csak ki!

 

Zárd ki a külvilágot 

 

Stresszes volt a munkanap? Határidős munka? Vagy a főnöknek volt rossz napja? Engedd el ezeket amikor táncolsz! A tánciskola legyen az a hely, ahol elszakadsz a gondoktól.

Úgy nem fog menni, ha még mindig azon rágódsz ami a munkahelyeden történt. Nem úgy fog sikerülni amit táncolsz és ez még inkább stresszel majd. Ha rossz kedved van, akkor is erőltess egy széles mosolyt az arcodra, ami kis idő után már természetes lesz. Ne engedd, hogy a gondolataid vissza-visszatérjenek a gondokhoz, kösd le magad azzal, hogy nagyban táncolsz, a zenére figyelsz minden porcikáddal. Táncold ki magadból a stresszt, az esetleges dühödet, ne félj megizzadni sem!

 

Mindenki hibázik!

 

És akkor mi van? Ettől rossz táncos leszel? Dehogy, csak ember. Ne engedd, hogy a hibák visszavegyenek a lendületedből! Ne állj meg, nem kell ilyenkor újra kezdeni. Jó eséllyel rajtad kívül más nem vette észre a hibád, de ha mégis akkor ez semmit nem von le a táncod értékéből. Csak akkor, ha engeded, hogy ez megzavarjon.

 

Reméljük hasznosnak találtad bejegyzésünket! Ha tetszett, kérjük oszd meg másokkal is!

Comments are closed.

Inline
Inline