Hogyan vedd fel a ritmust táncórán - ReggaetonDanceReggaetonDance
Our fairings will greatly improve the look of your bike
2018-05-10
Kezdő reggaeton tanfolyam
2018-05-25

Hogyan vedd fel a ritmust táncórán

Újonnan becsatlakozni egy már folyó tánctanfolyamba, vagy akár némi kihagyás után visszacsatlakozni, néha bizony embertpróbáló feladatnak tűnhet. Lemaradtál az alapokról (vagy már elfelejtetted őket), új a társaság stb. Ilyenkor az ember elgondolkodik azon, hogy érdemes-e becsatlakozni, vagy várjon egy újabb csoport indulásáig.. az alábbiakban olvashatsz néhány tippet, hogyan tudod felvenni a ritmust, ha becsatlakozol egy csoportba.

 

A szintednek megfelelő csoportot válassz

Először is érdemes megkérdezni az oktatót, hogy be lehet-e csatlakozni az adott csoportba. 😉 Ha a válasz igen, a szintednek megfelelő csoportot válassz. Ha számodra teljesen új táncot próbálsz ki, érdemes kezdő csoportot megcélozni, akkor is, ha más táncban már van némi tapasztalatod. Megnézed, és maximum, ha úgy érzed menne a magasabb szint is, legközelebb egy másik csoportba mész már, de legalább kapsz egy “gyorstalpalót” az alapokból. A középhaladó vagy haladó csoportokba akkor érdemes “külsősként” becsatlakozni, ha hasonló táncstílusban van már több éves tapasztalatod, vagy tudod, hogy nagyon gyorsan tanulsz. Ilyenkor is mindig kérdezd meg az oktatót a csatlakozásról.

 

Légy nyitott

Ha egy számodra új csoportba csatlakozol, az óra előtt próbálj beszédbe elegyedni a többiekkel. Kérdezd meg mióta járnak, miért szeretik stb. Ne kérj instrukciókat az alapokhoz, vagy az órához, hiszen ők is tanulják éppen az adott táncot. Ha óra előtt van lehetőséged, jelezd az oktatónak, hogy most vagy először, kérj útmutatást a helyes alaptartáshoz, alaplépéshez stb.

 

Ne bújj el

Mikor bementek a terembe úgy helyezkedj, hogy jól láss, de első órán nem javasolt az első sorba állni. Ugyanakkor nem érdemes leghátul elbújni, mert így nem látod majd az oktatót. Valahol középen lenne ideális, hiszen így mindig látsz valakit, akkor is ha oldalra vagy hátra fordultok.

 

Ha nem tudsz, vagy nem értesz valamit, ne a melletted állókat kérdezd, hanem az oktatót.

 

Ha észrevételed van (tetszik a mozdulat, vagy a zene stb.) azt ne a körülötted állókkal oszd meg, ezzel zavarhatod őket, esetleg az oktatónak jelezd, mikor épp alkalom nyílik rá. Biztosan örül majd neki, és így mindenki hallhatja, milyen jól érzed itt magad 🙂 Ha látják, hogy nyitott vagy, és kommunikatív, sokkal hamarabb befogadnak a közösségbe!

 

Jó irányba haladj

Mikor számodra új mozdulatot néztek, először az irányokra figyelj. Merre fordul az oktató, hova helyezi a testsúlyt stb. Ha nincs sok táncos tapasztalatod, ne próbáld rögtön tökéletesen összekoordinálni a karokat a lépésekkel, szép fokozatosan haladj. A sorrend legyen: irányok, testsúly, lépés, testmunka, karok. Az se baj, ha nincs meg első alkalommal minden, majd idővel menni fog!

 

Tükröm, tükröm…

Ha van tükör a teremben, használd! Ne az oktatót nézd hátulról, hanem a tükörképét a tükörben. Próbálj úgy állni, hogy lásd a saját tükörképed és az övét is, és próbáld meg a sajátodat az övéhez igazítani.

 

Türelem rózsát terem

Légy türelmes! Ne várd el magadtól, hogy elsőre tökéletes legyen minden mozdulat. Tekintve, hogy becsatlakoztál egy csoportba, valószínűleg kelleni fog 1-2 alkalom amíg beleszoksz a dolgokba. Senki nem fog “bénának” tartani, ez egy folyamat. Járj rendszeresen, gyakorolj otthon, hallgass sok zenét, így tudsz leggyorsabban felzárkózni a többiekhez.

 

Ha hasznosnak találtad a cikket, kérjük oszd meg másokkal is!

Comments are closed.

Inline
Inline