Így hozd ki a maximumot egy táncos rendezvényből - ReggaetonDanceReggaetonDance
Amit a táncoktatód nem mond el neked…de szeretné, ha tudnád
2017-12-30
Echame la culpa koreós óra január 25-én
2018-01-18

Így hozd ki a maximumot egy táncos rendezvényből

Ha táncolsz, időről időre érdemes workshopokra, vagy egyéb táncos rendezvényekre járni. Mert más. Mert szélesíti a látóköröd, mert segít a fejlődésben. Mert nagyszerű közösségi élmény. Ha elmész egy ilyen rendezvényre, érdemes a lehető legtöbbet kihozni belőle mind élmény, mind tapasztalat mind pedig fejlődés szempontjából. Az alábbiakban tippeket adunk, hogyan hozd ki a maximumot egy táncos rendezvényből!

 

Lépj ki a komfort zónádból 

 

Merd elhagyni a komfort zónád

 

 

Egy táncos rendezvényen valószínűleg nem a megszokott tempóban haladnak majd a dolgok. Nagy a pörgés, de ez jó dolog! Sok újdonságot tanulhatsz, és mivel ezek alkalmi rendezvények, az oktatók a lehető legtöbb tudást szeretnének neked átadni a szűkös időn belül. Ilyenkor hagyd el a komfort zónád, feszegesd kicsit a határaidat, hiszen így tudsz a leggyorsabban fejlődni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne fogd vissza magad!

 

Remek alkalom, hogy kihozd magadból a maximumot, mindig adj 110%-ot! Ne csak “lelépd” a sorrendet, próbáld meg érzéssel eltáncolni! Ne csak hadonássz a kezeiddel, hanem vigyél tartást és erőt a mozdulataidba. El fogsz fáradni? Igen, esélyes. Megéri? Maximálisan!

 

Készülj fel a kemény munkára!

 

 

Pihend ki magad a rendezvény előtt, pakolj be elegendő vizet és harapnivalót, hogy bírd az egész napos táncot. Kényelmes cipőt és ruhát válassz, amiben bírni fogod az órákig tartó mozgást, táncot. Készülj arra, hogyha nincs a közelben büfé, vagy étterem, akkor is legyen nálad pár falat, amiből energiát nyerhetsz.

 

 

Légy nyitott!

 

Minden workshop más és más, ne azt várd, amit megszoktál, légy nyitott az új dolgokra, így tudod szélesíteni a látóköröd.

 

Figyelj a részletekre!

 

Figyeld meg, hogy az oktató hova helyezi a testsúlyt, melyik mozdulata hangsúlyos, a zenében melyik részre illik a mozdulat stb. Így könnyebben megmarad a koreó, és akkor is tudni fogod, ha az oktató megkér, hogy nélküle táncoljátok el.

 

Figyelj másokra!

 

Előfordulhat, hogy egy táncfesztiválon, workshopon sokan vagytok egy teremben. Ilyenkor persze mindenki szeretne látni, ami érthető is, de figyelj oda másokra is. Figyelj, hogy ne állj be más elé, mozdulat közben lehetőleg ne ütközz senkivel. Ne beszélgess hangosan, ha valamit nem értesz, az oktatót kérdezd, ne másokat zavarj a figyelésben. Nem mellesleg másodkézből lehet, hogy nem is jó infót kapsz 🙂

 

Merj kérdezni!

 

Ha nem értesz valamit, kérdezz!

 

 

Várd meg amíg elmagyarázza, befejezi a kombót az oktató, ha minden instrukció elhangzása után is vannak kérdéseid, nyugodtan tedd fel őket. Az oktató szívesen segít a fejlődésedben, biztosan örül is annak, ha ennyire érdeklődsz 

 

 

 

 

 

 

 

Mindig köszönd meg az oktatónak

 

Köszönd meg az oktatónak, hiszen biztosan sok munka és felkészülés áll az órája mögött. Ha tetszett, jól érezted magad, mondd el neki, hiszen az oktatónak ugyanolyan fontos a visszajelzés, mint neked mikor tőle kapod 🙂

 

Kérdezd meg, hogy készíthetsz-e videót

 

 

A táncos rendezvényeken egy-egy workshop végén általában az oktató szól, hogy most fel lehet venni a tanult koreográfiát. Ha nem teszi, akkor is megkérdezheted, hogy készíthetsz-e felvételt a tanultakról, de ilyenkor mindig kérdezz mielőtt videózni kezdesz. A tanításról biztosan nem szeretné, ha felvételt készítenél, de magáról a koreóról valószínűleg megengedi majd.

 

 

 

 

Ha posztolsz valamit mindig jelöld meg az oktatót

 

Ha a workshopról képet, videót posztolsz, mindig jelöld meg az oktatót!

 

Érezd jól magad!

 

Ez elég triviálisnak hangzik, de mégis elfeledkezik róla az ember a nagy koncentrálásban.. Persze sokmindenre kell figyelni, főleg, ha más jellegű workshopon veszel részt, vagy még nem ismered annyira az oktató stílusát, de ne engedd, hogy ezek elvegyenek az élményből! Ha jól érzed magad, mosolyogj! Tedd bele a szíved-lelked a mozgásba, élvezd amit csinálsz, hiszen végső soron ezért vagy ott!

 

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, kérjük oszd meg!

Comments are closed.

Inline
Inline