Ilyen hatással van rád a tánc - ReggaetonDanceReggaetonDance
If you don understand exactly what you want in a motorcycle
2018-04-27
Our fairings will greatly improve the look of your bike
2018-05-10

Ilyen hatással van rád a tánc

A tánc jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, de összegyűjtöttük azokat a lényeges élettani hatásait, amit már akár 1-2 alkalom után is tapasztalhatsz, ha elkezdesz táncolni.

Javítja a memóriád

Egy 2011-es kutatás megállapította, hogy a tánc segít “fitten tartani” az elménket. Legyen szó akár koreográfiáról, akár lépések, mozdulatok elsajátításáról, a tánc rendszeresen és komplex módon dolgoztatja az agyadat.

 

 

 

 

 

Fejleszti a mozgáskoordinációdat

Ez pedig nem csak a táncban jön jól (persze jó, ha össze tudod hangolni a kezeidet a lábaiddal) hanem – akármilyen hihetetlen – rengeteg balesetet is megelőz. Tánc közben olyan technikákra, koordinációra, 2006 gsxr 600 fairings,reflexekre teszel szert, amik akár egy esésnél, akár a jeges úton csúszkálva, vagy sport közben segítenek elkerülni a komoly bajt. Ráadásul az egyensúly érzéket is nagy mértékben javítja.

 

 

 

 

 

Kikapcsol

Időről időre mindenkinek szüksége van szellemi kikapcsolódásra is. Egy 2014-es kutatás kimutatta, hogy a tánc képes “kikapcsolni” a folyton cikázó gondolatainkat, így tánc közben képes csak magára figyelni az ember, yamaha r6 fairings,a gondokat kizárva.

 

 

 

Önbizalmat ad

A CNN-en leközölt kutatás szerint, aki rendszeresen, a mozgás és tánc öröme miatt táncol sokkal magabiztosabb az élet más területein is, mint pl. a munkában, vagy párkapcsolat terén is.

 

 

 

 

 

 

Elűzi a stresszt

Tánc közben olyan hormonok szabadulnak fel a szervezetedben, amelyek sokkal jobb közérzetet biztosítanak. Ha pedig csoportban táncolsz, bizonyítottan csökkenti a stresszt és a depresszióra való hajlamot.

 

 

 

 

 

 

 

Növeli a hajlékonyságod

A tánc növeli az izületi rugalmasságot, és ha megfelelően bemelegítesz és nyújtasz előtte, utána, akkor észrevehetően hajlékonyabb leszel.gxsr fairings, Kilazítja többek közt a hátizmokat (ezzel is oldva a napi felgyülemlett stresszt), a medence környéki izomcsoportokat is.

 

 

 

 

Feltölt energiával

Testileg és lelkileg egyaránt. Mint minden mozgás, a tánc is feltölt fizikailag energiával, ám nagy előnye, hogy a jó társaság, és jó zenék lelkileg is teljesen feltöltenek!

 

 

 

 

 

 

Segít vigyázni az alakodra

Egy intenzív táncóra felér egy kiadós edzéssel, hiszen minden porcikádat átmozgatja. Tehát, ha beleadsz mindent a táncba, az az alakodon is meg fog látszani!

 

 

 

 

 

Hasznosnak találtad a bejegyzésünket? Kérjük segíts egy megosztással, hogy másokhoz is eljusson:

Comments are closed.

Inline
Inline