Mennyi idő alatt lehet megtanulni táncolni? - ReggaetonDanceReggaetonDance
Acheter pas cher Nike Air Max 87 Chaussures de course Vente en ligne 2018
2016-09-11
Ajándékozz táncélményt!
2016-11-19

Mennyi idő alatt lehet megtanulni táncolni?

Mikor elmész az első táncórádra, egészen biztosan felmerül benned a kérdés, hogy mikor fogsz tudni úgy táncolni, mint azt a klipekben, vagy filmekben láttad, mikor fogsz úgy mozogni, mint az oktatód. Hazafelé eltöprengsz azon, hogyan fogsz táncolni egy hét, egy hónap, vagy mondjuk egy év múlva. Mikor jön el az a pont, amikor bátran kiállsz táncolni egy buliban, és  kijelented: tudok táncolni!

 

Elárulunk egy titkot, amit igen kevesen tudnak: a tánctanulás egy soha véget nem érő folyamat! Ilyesztően hangzik? Egyáltalán nem az! Sőt…!

 

Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy soha nem tanulsz meg táncolni, hiszen sok gyakorlással viszonylag rövid idő alatt látványos fejlődést lehet elérni. Itt olvashatsz tippeket az otthoni gyakorláshoz! Ha az a célod, hogy egy buliban tudj táncolni, tudd használni a tested, meg tudj mozdulni több fajta zenére úgy, hogy ne kelljen körbenézned, hogy ne lássa senki, ezt akár pár hónap alatt el lehet érni. Heti több táncórával, otthoni gyakorlással lehet egy olyan biztos alapot szerezni, amivel már nem kell egész buli alatt a bárpultot támasztanod.

 

De! és ez ez nagy DE 🙂 Minél mélyebben beleásod magad a tánc világába (legyen szó bármilyen táncról) minél több “figurát”, mozdulatot, stílust tanulsz meg, annál inkább rá fogsz jönni, hogy milyen sok tanulnivalód van még.

 

Ismered a mondást, hogy a jó pap is holtig tanul? Ez igaz a tánc világára is. Minél többet táncolsz, minél több stílust próbálsz ki, annál jobban a rabjává válsz, és látni fogod, hogy a kombinációk száma végtelen. Egy idő után elkezd kialakulni a saját stílusod, és újabb és újabb inspirációkat fogsz meríteni, különböző zenei irányzatokból, táncstílusokból, oktatóktól.

 

Persze más, ha kifejezett céljaid vannak, mert ha pl. versenyezni szeretnél, sokkal több gyakorlásra és edzéstervre lesz szükséged – nem, a minden heti buli nem elég – és persze egy nagyon jó instruktorra aki segít végigjárnod az utad.

 

Még ha nem is a versenyzés a célod, akkor is mindig lesz hova fejlődni, ezért a tánc iránti szerelem egy életre szól és mindig tud újat mutatni. A legjobb táncosok is folyamatosan fejlesztik, napra készen tartják a tudásukat, így soha nem unják meg a táncolást.
Mindegy, hogy miért kezdesz el táncolni – több önbizalomra vágysz, ismerkedni szeretnél, szebben akarsz mozogni, vagy csak kikapcsolódásnak indul – ha folyamatosan csinálod, gyakorlod, a gyors eredmény sem marad el!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline