Miben változtatja meg az életed a tánc? - ReggaetonDanceReggaetonDance
Miért nem fejlődsz? 5 hiba amit elkövetsz táncórán
Miért nem fejlődsz? 5 hiba, amit táncórán elkövetsz
2017-09-02
e les sneakers Nike Air Yeezy 2
2017-09-11

Miben változtatja meg az életed a tánc?

A tánc kétség kívül megváltoztatja az életed. Olyan dolgokban, amelyekre talán nem is gondolnál mielőtt belevágsz. A zene és a tánc olyan pluszt adnak az életedhez, amit máshol valószínűleg nem találsz meg.

 

Az alábbiakban összeszedtük azokat a dolgokat, amik biztosan megváltoznak, ha elkezdesz táncolni.

 

A tánc komoly függőséget okoz

 

Ha belekóstolsz a tánc világába, szinte azonnal magával ragad a gépszíj. Eleinte heti egy órára jársz, majd kettőre, majd azt veszed észre, hogy azért várod a munkaidő végét, hogy végre mehess táncolni.

 

Ha valamiért ki kell hagynod a tánc órákat, érzed hogy hiányzik. Hiányoznak az emberek, a táncos barátaid, a zenék, az oktató és a mozgás is.

 

“Másképp” jársz bulizni

 

Az alapján választod ki a bulikat, hogy mennyire táncolható a zene, vagy éppen milyen a tánc parkett.

 

Míg korábban esetleg a szűk farmer+magassarkú kombó volt a kedvenced, már inkább úgy választasz ruhát, hogy át tudd benne táncolni az éjszakát.

 

Eddig lehet, hogy “alapozással” indult az este, de már nincs feltétlenül szükséged folyékony önbizalomra ahhoz, hogy táncolj. Sőt, mitöbb, zavar az alkohol az összeszedett mozgásban.

 

A kiszemelt fiút/lányt inkább a tánctudásoddal szeretnéd elkápráztatni, mintsem esetleg az öltözékeddel.

 

A tánctermet már-már második otthonodnak érzed.

 

Lehet, hogy rossz napod van, lehet, hogy agyadra megy a hőség, a hideg, vagy épp a tömegközlekedés, de amint belépsz a táncterembe, tudod, hogy hamarosan minden a helyére kerül. Lenyugszol, kizárod a világ zaját és csak a zene és a szíved lüktetését hallod. Tudod, hogy olyan emberek vesznek körül, akik osztoznak ezen az egyedülálló érzésen veled. Mikor belépsz a terembe szívből mosolyognak rád, mintha a második családod lennének.

 

Máshogy hallod a zenét 

Sokszor azt veszed észre, hogy megszűnik számodra a világ, ha zenét hallgatsz.

Sokszor azt veszed észre, hogy megszűnik számodra a világ, ha zenét hallgatsz.

 

Ha már táncolsz egy ideje észre fogod venni, hogy egészen máshogy hallod a zenét. Több szempontból is. Meghallod az apró hangszereket, dobokat is, amiket eddig nem feltétlenül figyeltél. Ösztönösen figyelsz majd a zene hangulatára, az ütemváltásokra – persze, ha vannak – meghallod a hangsúlyos ütemeket, tudni fogod hol használnál erőteljesebb, hol lágyabb mozdulatot, ha épp táncolnál rá.

 

 

 

 

 

Rengeteg időt töltesz táncos videók nézegetésével

 

Szabadidődben rákeresel egy koreós videóra – persze, csak hogy el ne felejtsd- és ha már ott vagy megnézel még egyet, majd még egyet és azon veszed észre magad, hogy órákig ülsz tátott szájjal a YouTube-ot böngészve és egyre eltökéltebb vagy, hogy egy nap te is eljuss erre a szintre.

 

A táncos filmeket a koreók miatt nézed

 

A táncos filmeket nézve jobban lekötnek a koreók, mint maga a sztori. Bosszant, ha nem látsz egy-egy részletet, és nagyon drukkolsz a főszereplőnek, hogy sikerüljön a rutinja 🙂 Ha vége a filmnek, gyorsan neki is állsz gyakorolni…

 

Egy nagy közösség része leszel

 

Ha táncolsz óhatatlanul egyre inkább belefolysz a táncos közösség életébe. Először csak a táncteremben, a megszokott órákon, később bulikon, workshopokon és táncos fesztiválokon is részt veszel, és egyre több ismerős arcot fogsz látni. A táncos közösség eléggé nyitott és befogadó, észre fogod venni, hogy ha véletlenül nem látsz az órán, az előtted álló szívesen helyezkedik úgy, hogy jobban láthass. Ha tanácsot kérsz – pl. hogy hova érdemes bulizni járni, vagy hol lehet a legjobb minőségű tánccipőt venni – többen is lelkesen sietnek majd válaszolni 🙂

 

Az időbeosztásod egyre inkább a tánc körül forog

 

Nem tudok menni, táncom van… egyre többször hagyja el ez a mondat a szádat. Egyre több a táncos esemény a naptáradban, egyre szívesebben jársz el workshopra, mint pl. plázázni, vagy moziba.

 

A ruhatáradat a táncos ruhák kezdik uralni

 

Vásárláskor az alapján választasz ruhát, hogy hogyan fog mutatni tánc közben. Elgondolkodsz azon, hogy egy felső, vagy nadrág hogyan megy majd a tánccipődhöz, és mennyire kényelmes benne mozogni. Legszívesebben már az utcára is a táncos ruháidat hordanád.

 

Megváltozik a dolgokhoz való hozzáállásod

 

Sokkal kevesebb dolgon húzod fel magad, hiszen rendszeresen mozogsz, ami nagyban hozzájárul a stressz levezetéséhez. Ha elsőre nem sikerül valami többször nekifutsz, és addig próbálkozol, amíg végül összehozod 🙂

 

Nem félsz új dolgokat kipróbálni, és jobban átadod magad az élményeknek. Nem félsz átélni a dolgokat, hangot adni a véleményednek, legyen az jó, vagy kritikus.

 

Rengeteg új emberrel találkozol, akik közül néhányan életreszóló barátaid maradnak

 

Tánc közben – legyen az táncóra, buli, workshop vagy bármilyen táncos rendezvény – hozzád hasonló emberekkel találkozol, így hamar találtok közös beszéd témát, nem is egyet 🙂 Akár órákig tudtok szenvedélyesen beszélgetni a legújabb koreókról, vagy a kedvenc táncosaitokról, kedvenc zenéitekről. A lelkes beszélgetések nagyon gyakran barátságokká, nem ritkán pedig életre szóló barátságokká alakulnak.

 

A sok közös élmény – táncórák, bulik, workshopok, tánctáborok és persze idővel a nem táncos programok is – összekovácsolnak, és hamarosan elválaszthatatlan barátok lesztek. Segítitek, inspiráljátok, támogatjátok egymást. Örültök egymás sikereinek, és szükség esetén tartjátok egymásban a lelket.

 

Fittebb vagy 

 

 

Nem fulladsz ki, ha lépcsőt kell másznod, sőt sokszor szívesebben mész lépcsőn, mint lifttel. Sokkal hajlékonyabb vagy, mint eddig, és már már csodálkozol, ha valaki nem tudja megérinteni a lábujját 🙂

 

 

 

Javul a tartásod, és ez másoknak is feltűnik. Nem csak magabiztosabbnak tűnsz, hanem annak is érzed magad.

 

Javul a mozgáskoordinációd, javulnak a reflexeid, jobban tudsz koncentrálni. Tánc közben egyszerre használod a kezed, a lábad, figyelsz a zenére, a partneredre vagy a csapatra, a koreográfiára, az előadásmódra. Idővel az élet más területein is természetes lesz, hogy több dologra tudsz egyszerre figyelni, vagy éppen jobban tudsz egy adott dologra koncentrálni. Javulnak a reflexeid, gyorsabban kapcsolsz bizonyos élethelyzetekben.

 

Ha már táncolsz, te is tapasztaltad, hogy mennyi pluszt ad az életedhez. Örülünk, ha hozzászólásban megosztod velünk tapasztalataidat, és elmeséled, hogy neked miben változott az életed mióta táncolsz.

Ha még nem táncolsz, reméljük most kedvet kaptál 🙂 Nézz körül órarendünkben, és csatlakozz közösségünkhöz, hidd el, később megköszönöd magadnak!

Comments are closed.

Inline
Inline