Miért nem fejlődsz? 5 hiba, amit táncórán elkövetsz - ReggaetonDanceReggaetonDance
Milyen tánc illik hozzád?
Milyen tánc illik hozzád?
2017-08-24
Miben változtatja meg az életed a tánc?
2017-09-10

Miért nem fejlődsz? 5 hiba, amit táncórán elkövetsz

Miért nem fejlődsz? 5 hiba amit elkövetsz táncórán

Már egy ideje jársz táncolni, de úgy érzed megrekedtél a fejlődésben? Szeretnél úgy táncolni, mint a “nagyok” akiknek a videóit nézed? Nem tudod hogyan juthatsz olyan szintre, hogy szívből tudj táncolni? Hogy elérd a WOW érzést?

 

Szeretnél önfeledten táncolni?

 

Összeszedtünk 6 hibát, amit valószínűleg te is elkövetsz a táncteremben. Segítünk, hogyan küszöböld ki ezeket a hibákat, hogy ezután semmi se szabhasson határt a fejlődésednek!

 

Csak “csinálod” a mozdulatokat, nem pedig eltáncolod

 

A táncóráknak nem az a célja – vagy ne az legyen csak az a célja – hogy megtanulj egy csomó koreót, amit aztán úgyis elfelejtesz. Miután van egy alap mozgáskészleted, gyakorolj Táncolni! Engedd el magad, engedd, hogy az érzések uralják a táncod. Nem feltétlenül egy sztorit kell elmesélned a tánccal, hanem az éppen aktuális érzéseid uralják a táncod!

 

Inkább a zenére figyelj, mint a technikákra. Ezáltal jobban át tudod majd magad adni a zene által diktált lendületnek, ki tudod majd zárni a külvilágot, hiszen az oktató megmutathatja milyen mozdulatokat csinálj, de a zene fogja megmutatni, hogy hogyan. Próbáld ki ezt a technikát és észre fogod venni mennyire máshogy fogsz táncolni. És persze azt is, mennyivel jobban fogod élvezni a táncolást, a táncórákat!

 

Nem vagy összhangban a zenével 

 

Itt most nem a ritmus érzékedről beszélünk. Sokkal inkább arról, hogy az igazi önfeledt tánchoz, és a fejlődéshez nem elég, ha megtalálod az 1-eket a zenében.

 

Minden zene valamilyen érzelmet fejez ki. A tánc pedig ezeknek az érzelmeknek a vizualizálása. Lehet ez a zene által kifejezni kívánt érzés, de lehet az is, amit neked jelent, amit belőled vált ki. Ha tánc közben nem figyelsz a zene üzenetére, vagy azokra az érzésekre amiket benned kivált, ha csak a számolásra fókuszálsz, akkor nem tudsz a saját magad által elvárt tempóban fejlődni, hiszen a táncod mindig egy “bemagolt” dolog lesz, sosem fog érzésből jönni.

 

Mindig ugyanoda állsz

 

Ha mindig ugyanazt a helyet foglalod el a táncteremben, akkor könnyen összezavarodhatsz, ha pl. csoportokban kell letáncolni a sorrendet, vagy más előbb ér oda, így máshol kell állnod. Megszokod, hogy mindig ugyanabból a szögből látod magad, és az oktatót, így ezekre jobban támaszkodsz, mint kellene. Tanulj meg önállóan táncolni, ne nézd mindig magad, vagy az oktatót a tükörben. Ezáltal “rá leszel kényszerülve”, hogy figyelj a mozdulataidra, a testedre, és ne a tükörképedre hagyatkozz.

 

Nem teszed oda magad

 

Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy nem csinálod rendesen a mozdulatokat, hanem arra, hogy nem hozod ki a maximumot a táncórákból. Mindig a hátsó sorba állsz, kivonod magad, ha csoportosan kell letáncolni a koreót, megállsz, ha nem megy.

 

Ha már elmentél az órára, használd ki maximálisan! Nem csak a mozgásodat kell fejleszteni, hanem az önbizalmadat is, ezáltal a személyiségedet is! Vegyél aktívan részt az órán. Kérdezz! Hibázz! Őrülj meg kicsit, ha kell! És ne félj attól, hogy bárki kinevet, egy táncóra nem erről szól!

 

Nem mész egyedül táncolni

 

Ne csak akkor menj táncórára, amikor a barátaid veled tartanak. Persze nagyon jó dolog a csapatszellem, de ne hagyd, hogy az ő kedvük a te fejlődésed útjába álljon! Ha nincs aki veled menjen táncórára, akkor menj egyedül! Csupa olyan ember közé mész, akik ugyanúgy imádják a táncot, mint te, ezért egészen biztosan találsz új barátokat.

 

+1 Fejben máshol jársz

 

A bemelegítés végeztével még mindig a munkahelyi dolgokon kattogsz? Na és, ha türelmetlen volt az ügyfél, vagy harapós a főnököd? A munkanapnak vége, engedd el!

Szenteld minden figyelmed az órának. Jobb lesz a kedved tőle, és még a fejlődésed is gyorsabb lesz. Azzal, ha bosszankodsz a munkanapodon nem segítesz, csak hátráltatod a saját kikapcsolódásodat.

 

Tetszett a cikk? Köszönjük, ha megosztod!

Comments are closed.