Milyen táncot válasszunk az esküvőnkre? - ReggaetonDanceReggaetonDance
Mire figyelj, hogy ne süljön el balul az esküvői táncod?
2016-05-18
Acheter pas cher Nike Air Max 87 Chaussures de course Vente en ligne 2018
2016-09-11

Milyen táncot válasszunk az esküvőnkre?

Hagyomány, hogy a lakodalom az újdonsült házasok nyitótáncával kezdődik. A nyitótánc leggyakrabban klasszikus keringő, angol keringő, vagy bécsi keringő. Ez a fajta esküvői tánc könnyen elsajátítható és szemet gyönyörködtető, igazi klasszikus. Nem mellesleg az esküvői ruhához is kitűnően illik, fokozza az esküvő emelkedett hangulatát.

Manapság egyre elterjedtebb, hogy az ifjú pár a nyitótánc mellett később az est fénypontjaként egy meglepetés vagy menyecsketánccal kedveskedik a vendégeknek. Ez a tánc lehet bármilyen stílus, a salsától elkezdve a chachacha-n át a hiphop-ig szinte bármi belefér. A lényeg, hogy olyan stílust válasszatok, ami kicsit (vagy nagyon) rólatok szól, tükrözi a kapcsolatotok jellegét.

Ha tanácstalanok vagytok, hogy milyen is legyen a táncotok, adunk pár tippet amik megkönnyíthetik a döntést.

Hogyan kezdjünk neki?

Ha nincs nagy tapasztalatotok tánc téren, lehet, hogy könnyebb először zenét választani. Válogassátok ki pár kedvenc számotokat, ami jellemző rátok, ebből már könnyebben ki lehet indulni. Ha 2 táncban gondolkodtok, a nyitótánchoz javaslunk elegánsabb, emelkedettebb hangvételű zenét választani.

 

Inspirációként összegyűjtöttünk néhány ötletet esküvői zeneválasztáshoz. Ide kattintva meghallgathatjátok: Esküvői tánc zene öltetek

 

Ha a menyecsketáncnál viccesre vennétek a figurát, akár több számot is össze lehet mixelni, így egy bohókás egyveleget kaphattok, ami sokszínű és szórakoztató a vendégek számára.

 

A másik megközelítési módszer, ha először a tánc stílusát döntitek el. Nem baj, ha nem vagytok tapasztalt táncosok, esetleg nem ismertek sokféle táncot, ebben tudunk segíteni.

Gondoljátok végig, hogy milyen hangulatot szeretnétek kelteni a produkciótokkal: könnyed, emelkedett hangulatot, vidámságot, pörgős partyhangulatot, vagy esetleg szeretnétek kifejezni, milyen szenvedélyes a kapcsolatotok?

Mikor táncot választotok ne azt nézzétek, hogy az adott tánc mennyire nehéznek néz ki, hanem azt, hogy hangulatában illik-e hozzátok, tetszik-e nektek. A mi dolgunk az, hogy a kiválasztott táncstílusból egy olyan személyre szabott koreográfiát állítsunk össze, amit könnyen elsajátíthattok, és magabiztosan tudtok majd eltáncolni.

Nem könnyű döntés, ugye? Semmi pánik! Az első személyes találkozás alkalmával átbeszéljük, hogy milyen elképzeléseitek vannak, és szívesen segítünk a választásban, hiszen nagy tapasztalattal rendelkezünk táncoktatás terén!

 

Megvan a zene, és az elképzelés, hogyan tovább?

A következő lépés, hogy elkezdjük a tánctanulást Ez nálunk minden esetben magánóra keretein belül történik, hiszen így tudjuk biztosítani a maximális odafigyelést, és a teljesen rátok szabott koreográfiát! Az órák időpontja rugalmas, a ti időbeosztásotokhoz igazodik, lehet szó hétköznap estéről, vagy hétvégi időpontról is.

 

Mit hozzunk az órákra?

Az oktatásra érdemes kényelmes öltözékben jönni, amiben tudtok mozogni. Mikor már kezd összeállni a koreográfia, javasolni szoktuk, hogy hozzátok el a cipőket amiben táncolni fogtok, hiszen egész más érzés egy edzőcipőben próbálni, mint egy alkalmi cipőben táncolni!

Kérésre az oktatásról felvételt vagy felvételeket is készítünk, ezért pendrive-ot mindenképp hozzatok magatokkal. Ennek több funkciója is lehet, egyrészt jól jön, ha az óra végén felvesszük, amit aznap tanultunk, így otthon vissza tudjátok nézni, könnyebben fel tudjátok idézni, mit kell gyakorolni. Másrészt, jó érzés lesz visszanézni, az első lépéseket, és a végeredményt összehasonlítani 🙂

 

Hány alkalom szükséges a koreográfia elsajátításához?

Erre a kérdésre itt nehéz válaszolni. A szükséges alkalmak száma páronként változó, személyesen szokott eldőlni. Sokban függ attól, hogy milyen elképzelésetek van, mit szeretnétek kihozni a dologból, rendelkeztek-e táncos előképzettséggel, milyen ütemben tudunk haladni, tudtok-e otthon gyakorolni, stb. Általánosan elmondható azonban, hogy minimum 6-7 alkalomra szükségetek lesz ahhoz, hogy magabiztosan tudjátok a koreográfiát.

 

Keress minket tanácsadásért és magánórákért bizalommal!

Hívj bátran a +36 30 976 1404-es számon, vagy kérj időpontot tőlünk mailben a kapcsolati űrlap segítségével.

 

Olvasd el most!

Van bizony további 6 nagyon fontos dolog melyről nem szabad megfeledkezned az esküvői tánc során. A 6 dolog bizony az ügyfeleink által az esküvők után említett 6 leggyakoribb hiba! Olvasd el a tanulmányunkat és ne kövest el a hibát melyet már sokan elkövettek előtted…

arrows

 

 

6 fontos dolog melyre biztosan nem gondoltál az esküvői táncoddal kapcsolatban

6 fontos dolog melyre biztosan nem gondoltál az esküvői táncoddal kapcsolatban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline