Mire figyelj, hogy ne süljön el balul az esküvői táncod?ReggaetonDance
Tánctermi etikett – te betartod a szabályokat?
2016-02-22
Milyen táncot válasszunk az esküvőnkre?
2016-05-19

Mire figyelj, hogy ne süljön el balul az esküvői táncod?

Az esküvő és az első közös tánc örök emlék. Nem csoda, ha szeretnétek, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon. Ilyenkor rengeteg múlik a jó szervezésen, a jó dekoráción, a megfelelő zeneválasztáson, a programokon, a vőfély személyén.

 

Olyan sok apróságra kell figyelni, hogy sokszor a táncparketten szembesültök pár bosszantó aprósággal, amelyek tönkretehetik ezt az élményt. Ne aggódjatok, összeszedtük a leggyakrabban előforduló “zavaró tényezőket”, amelyeket kiküszöbölve gyönyörű emlék lesz az esküvői táncotok.  

Adjatok teret a táncotoknak!

 

Ha már megvan a helyszín, az első táncotokra való felkészülésnél vegyétek figyelembe a helyszín adottságait! Érdemes megnézni pontosan mekkora helyetek lesz a táncra (az asztalok, zenekar stb. elhelyezése után mekkora a szabadon maradó rész). Fontos szempont az is, hogy van-e oszlop a tánctéren, hiszen megfelelő felkészüléssel ez nem jelent gondot, viszont, ha ott szembesültök vele, elég kellemetlen tud lenni!

 

Ha emelést fogtok használni a táncotoknál érdemes figyelni a belmagasságra is!

 

Sokkal szebb lesz az esküvői táncotok, ha az egész rendelkezésetekre álló teret kihasználjátok, nagyon unalmas tud lenni, ha végig egy helyben vagytok. Gondoljatok azokra a vendégekre is, akik nem középen állnak, vagy ülnek, ők nehezebben látnak, ha végig ugyanazon a ponton táncoltok.

 

A parkett ördög(e)i

 

Szintén nem mindegy, hogy parkettás vagy mondjuk járólapos a tánctér, esetleg teraszon fogtok táncolni ahol térkő, vagy hajópadló van… el első sorban az újdonsült ara szempontjából fontos, hiszen ha magassarkú cipőben táncolsz nem mindegy, hogy milyen a talpad alatt a talaj. Ugye érted? Elég kellemetlen lenne, ha beakadna a sarkad a hajópadló rései közé, vagy nem tudnál szépen megfordulni annyira tapadna a térkő. Persze a vőlegénynek is nagyon kellemetlen tud lenni, ha túlságosan csúszik, vagy éppenséggel túlságosan tapad a cipője.

 

esküvői cipőÉrdemes a választott hely adottságainak megfelelő cipőt választani, tehát ha nagyon fényes, csúszós a talaj, puhább – bőr – talpú cipőt javaslunk. A gumi talpú cipő szinte minden felületen tapad, ezért maximum térkőre, vagy járólapra ajánljuk.

 

Nem sima felületre – pl. hajópadlóra, térkőre, betonra stb. – nem javasoljuk a magas sarkú cipő használatát. Balerina cipő, vagy egy alacsonyabb sarkú elegáns cipő sokkal kényelmesebb ilyen talajon.

 

Ha csúszós a parketta, a magassarkú cipőre érdemes sarokvédőt tenni, ezt bármelyik tánckellék üzletben olcsón meg tudjátok vásárolni.

 

Ne csak a hátatok közepét mutassátok!

 

Nézzétek meg hol helyezkedik majd el a násznép, hiszen nem lenne szerencsés, ha a táncotokat például csak oldalról, vagy a legszebb pózokat csak hátulról látnák. Ha csak egy irányból fognak állni, vagy az asztaloknál ülni, érdemes figyelni, hogy a szép pózok feléjük nézzenek. Ha viszont körbeállnak titeket, akkor gondoljatok az oldalról figyelőkre is, egy-két látványos mozdulatot nekik is mutassatok meg 🙂

 

Rövid, vagy hosszú lépés – avagy a ruha teszi a táncot

 

fuzo

 

 

Ha abroncsos a menyasszonyi szoknya, érdemes előtte legalább egyszer abronccsal is elpróbálni a táncot. Sok figuránál egészen máshogy kell lépni, vagy lábat emelni, ha ott az abroncs, hiszen nem szerencsés ha beleakadtok, vagy túlságosan felemelkedik. Ezt a helyszínen az abroncsot felvéve érezni fogjátok, ilyenkor még könnyen lehet javítani a lépések hosszán.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek olyan apróságok, amik talán eszedbe sem jutnának a felkészülés során, de nekünk, akiknek sok éves tapasztalata van esküvői táncok terén azonnal szemet szúrnak. A sok apró részlet miatt lesz tökéletes az összhang, legyen a táncotok elegáns keringő, vagy bohókás egyveleg.

 

 

Keress minket tanácsadásért és magánórákért bizalommal!

Hívj bátran a +36 30 976 1404-es számon, vagy kérj időpontot tőlünk mailben a kapcsolati űrlap segítségével.

 

Olvasd el most!

Van bizony további 6 nagyon fontos dolog melyről nem szabad megfeledkezned az esküvői tánc során. A 6 dolog bizony az ügyfeleink által az esküvők után említett 6 leggyakoribb hiba! Olvasd el a tanulmányunkat és ne kövest el a hibát melyet már sokan elkövettek előtted…

 

6 fontos dolog melyre biztosan nem gondoltál az esküvői táncoddal kapcsolatban

6 fontos dolog melyre biztosan nem gondoltál az esküvői táncoddal kapcsolatban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További bejegyzéseink a témában:

Esküvői táncoktatás

Milyen táncot válasszunk az esküvőnkre?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline