Ne legyél túl félénk a tánchoz - ReggaetonDanceReggaetonDance
TÁNCOS ÚJÉVI FOGADALMAK
Táncos újévi fogadalmak, amiket be is tudsz tartani
2018-12-29
Táncos szótár kezdőknek
2019-01-05

Ne legyél túl félénk a tánchoz

ne legyél túl félénk a tánchoz

Otthon nagyon megy a tánc, igazi átéléssel, de ha mások is vannak körülötted valahogy mégsem megy? Irigykedve nézed azokat a táncosokat, akik minden táncukban odateszik magukat és valahogy nagyon megélik a táncot?

 

Zavarba jösz, ha improvizálnod kell? Vagy mások előtt táncolni?

 

Jó hír: nem vagy egyedül!! Még jobb hír: adunk pár tippet, amivel leküzdheted a gátlásaidat tánc közben!

 

 

 

 

Ha hiszed ha nem, ez egyáltalán nem igaz. (jó, kivéve, ha szólózol egy színpadon mondjuk egy versenyen de az egész más tészta)

 

Tánc közben az emberek leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy ők hogyan táncolnak, hogy megfelelően kivitelezzék a tanultakat, vagy jobb esetben az érzésre, a zenére figyelnek. Ezek mellett abszolút nem jut eszébe senkinek a másikkal foglalkozni, úgyhogy semmi okod emiatt aggódni.

 

Szóval ne görcsölj tovább azon, hogy mások mit gondolnak rólad, kezdj el magadra figyelni tánc közben: te mit érzel, te hogyan csinálod, neked miben kellene még fejlődnöd. Ez egyébként nem csak a táncra igaz 😉

 

“Tánc közben az lehetsz, aki csak lenni akarsz. Ott, abban a pillanatban”

 

Gondolkodtál már azon, milyen lenne valaki más bőrébe bújni? Tánc közben ezt könnyedén megteheted. El kell kapnod egy adott hangulatot – amit a zene közvetít, vagy amit belőled kihoz – és add át magad teljesen annak a hangulatnak. Kezdetnek elég, ha elképzeled magad mint magabiztos, sikeres, félelmek és gátlások nélküli táncost, és ebbe a szerepbe éled bele magad. Csak addig, amig ez a szerep tánc közben már nem egy szerep lesz. Hiszen sokkal könnyebben el tudod majd engedni magad és utána csak a képzeleted szabhat határt, lehetsz főnök, kemény vagy bohóc, érzékeny romantikus, vagy megközelíthetetlen díva 🙂

 

 

Ne feledd: ez csak rólad szól.

 

Sokan azért vagyunk gátlásosak tánc közben, mert azt nézzük, mások hol tartanak, ők mennyivel ügyesebbek, vagy jobbak nálunk, és valljuk be ez elég rossz érzés.

 

Miért kezdtél el táncolni? Leginkább magadért. A tánc nem arról szól, hogy másokhoz viszonyítva mennyire vagy jó, ezért ne hasonlítgasd magad a többi táncoshoz. A saját fejlődésedet tekintsd eredménynek, azt, hogy hol tartasz ahhoz képest, ahonnan elindultál.

Lehet az a célod, hogy magabiztosabb legyél, vagy szebben mozogj, vagy akár formába szeretnél lendülni ne felejtsd el, hogy a te táncod rólad szól. Arról amit neked ad, arról amit te szeretnél elérni.

 

Ne félj hibázni!

 

Hibázni emberi dolog, tartja a mondás, és egy igazi táncos jól tudja, hogy a hibák a folyamat fontos részei. A hibák mutatják meg, hogy mit kell kijavítani, miben kell fejlődni, és éppen ezért egy jó táncos SOHA nem adja fel.

 

Ne gondold, hogy más táncosok nem hibáznak, vagy kinevetnek ha te hibázol. A legnagyobb táncosok is rontanak, az egyetlen különbség az, hogy ők már nem blokkolnak le ettől.

 

Jó dolog, ha komolyan veszed a táncot, sőt, nagyszerű, de gondolj bele egy kicsit, mi történik, ha elrontod azt a 4 ütemet? Vagy ha másik irányba érkezel az után a forgás után? Nem szakad le az ég ugye? A folyamat része, hogy megtanuld, hogyan tudod kijavítani ha hibázol, ezért ne félj hibázni!

 

ne legyél túl félénk a tánchoz

Ne kelljen megbánnod, hogy meg sem próbáltad

Mi lett volna ha…

 

Mi lett volna ha én is beállok a körbe táncolni? Mi lett volna, ha megcsinálom azt amit otthon már annyiszor…?

 

Tánc közben a legnagyobb hiba amit elkövethetsz az, ha meg sem próbálod. Ha nem mersz beállni arra a felvételre sosem tapasztalod meg az érzést, mikor visszanézed, és sokkal jobb, mint amire számítottál… vagy azt, amikor megmutatod a felvételt a barátaidnak, és azt mondják: “hűha, nem tudtam, hogy te ilyet is tudsz!”

 

Mikor ki kell lépni a komfort zónádból ne az lebegjen a szemed előtt, hogy milyen negatív dolog történhet, hanem az, hogy mennyi mindent nyerhetsz vele! Hogy nem maradsz ki egy élményből, legyen az csak egy perc önfeledt tánc, egy perc színtiszta öröm, már megéri!

 

Hidd el így fejlődsz a legtöbbet, ha a saját korlátaidat ledöntöd.

 

És még egy fontos dolog: ne félj megosztani az érzéseidet másokkal. Akár a csoporttársakkal akár a tanároddal, hiszen a táncosok egy nagy család, akik támogatják egymást 🙂

Hasznosnak találtad a bejegyzést? Oszd meg másokkal is!

Comments are closed.