Reggaeton tánc oktatás BudapestReggaetonDance

Reggaeton

MI IS AZ A REGGAETON…

Puerto Rico és Kuba egyik legnépszerűbb zenei irányzata és egyben legmenőbb utcai tánca, melynek gyökerei a Panama csatorna építéséig nyúlnak vissza. Térhódításnak köszönhetően a mai latin klubok nagy közönségkedvence, melynek számos fúziója létezik, így pl. a Salsaton, és a Bachaton.

A REGGAETON egy életérzés mely kifelyezi a szabadságot és az élvezetek hajszolását. Egy igazi reggaeton klipben csodájára járhatsz ahogyan a jó zene életre kel a táncosok minden porcikájában és önfeledten adják át magukat a reggaeton lüktetésének! Most te is megtanulhatod és hidd el nem nehéz ráadásul számos tekintetben jótékony hatású a kötetlen mozgássorozatok elsajátítása.

  • A REGGAETONTÓL MÁR 1-2 ÓRA UTÁN IS KÖNNYEDEBBEN MOZOGSZ
  • JELENTŐSEN SEGÍT EGY EDZÉS AZ FÉRFI ÉS NŐI ALAKFORMÁLÁSBAN
  • SEGÍTI A MOZGÁSKULTÚRÁT ÉS MEGMOZGAT MAJDNEM MINDEN IZOMCSOPORTOT

MI VÁR RÁD EGY REGGAETON ÓRÁN…

Legyél Fiú vagy lány egy óra után nem csak a kedved lesz jobb ezt garantáljuk a jókedvű csoportokban, hanem jobb lesz az állóképességed a tartásod és egy idő után az önbizalmad is növeli, hogy egy ilyen profi táncban otthonosan mozogsz. Az órákon sok gyakorlás mellett koreográfiákat is tanulhatsz…

Nálunk minden oktató szereti a reggaeton táncot és életérzést így biztos lehetsz abban, hogy minden tudást 100%-ig megpróbálnak átadni neked. Minden órán ismétlünk és persze új dolgokat is tanulunk. Az órák második felében pedig gyakorlunk, gyakorlunk, gyakorlunk… ezért is fontos, hogy kényelmes ruhában gyere, amiben kényelmesen tudsz mozogni. Miért érdemes még ellátogatni hozzánk hétről hétre a regaeton órákra???

  • IGÉNYES KÖRNYEZETBEN LEHETSZ AZ ASTORIA-NÁL
  • MAGYARORSZÁG LEGJOBB OKTATÓITÓL TANULHATSZ
  • JÓ HANGULATÚ ÓRÁK, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁS

Reggaeton regisztráció

Tájékoztatunk, hogy e-mail címed a regisztrációt visszaigazoló e-mail, és az órán való részvételhez hasznos információk kiküldése céljából kérjük. Ezt követően nem tároljuk azt a továbbiakban.

Érezted már úgy, hogy a zene bekúszik a bőröd alá, és szinte szó szerint bizsereg, felperzsdül a véred? Hogy egyszerűen nem bírsz nyugton maradni, folyton megmozdul a lábad? Akkor Te már biztosan hallottál reggaeton-t!

Dübörgő, lüktető zene, forró hangulat … ez mind igaz a reggaetonra. És még annyi minden más is. Szabadság, az élvezetek hajszolása, szókimondó szövegek, kötöttségektől mentes mozgás.

Tudtad, hogy a reggaeton nem csak zenei irányzat, hanem táncfajta is? A jó hír pedig, hogy mint ilyen, tanulható!!

Ez a stílus Magyarországon is egyre népszerűbb, a latin klubok, bulik közkedvelt zenéje és tánca.

Ha láttál már reggaeton, vagy akár salsa videoklippet, biztosan elgondolkodtál azon, hogy hogyan tudnak a latino-k így mozogni? Hogy csinálják, hogy minden porcikájuk külön életet él, mégis annyira összhangban vannak a zenével? Az egy más kultúra, gondolod magadban, jó nekik… igen. Ők már szinte az anyatejjel szívják magukba ezt a mozgást, nekik ez a  természetes. A titkuk pedig, hogy ha meghallanak egy jó zenét, átadják magukat a ritmusoknak, és szívből élvezik a táncot.

 

Hogyan néz ki egy reggaeton óra?

 

Mindegy, hogy beleszerettél a reggaeton-ba, a mozgáskultúrádat szeretnéd fejleszteni, a salsa tudásodat, figuráidat szinesíteni, vagy kicsit nőiesebb/férfiasabb kiállásra vágysz, a reggaeton biztosan előhozza a benned lakozó istennőt vagy férfiállatot! 😉

Már egy-két alkalom után is érezhetően könnyedebben mozogsz, szebb a tartásod, jobb a ritmusérzéked. Még egy pár alkalom önálló életet él a vállad, a mellkasod, a csípőd, mindezt lépés közben! Ez így elég hihetetlennek hangzik, ugye? Pedig nem az!

Persze, mint általánosságban véve minden tánc, a reggaeton is sok gyakorlást igényel. Ehhez adunk tippeket az órán, illetve a következő linkre kattintva rögtön elolvashatsz pár jótanácsot:

Hogyan gyakoroljak? Tippek a tánc gyakorlásához:

Minden órán ismétlünk és persze új dolgokat is tanulunk. Az órák második felében pedig gyakorlunk, gyakorlunk, gyakorlunk… ezért is fontos, hogy kényelmes ruhában gyere, amiben tudsz mozogni, és folyadékutánpótlás is erősen ajánlott!

FIGYELEM! AZ ÓRÁK TÖKÉLETESEN ALKALMASAK A ROSSZ HANGULAT MEGZAVARÁSÁRA, ROMBOLÓ HATÁSSAL VANNAK A SZÜRKE HÉTKÖZNAPOKRA!

Nem csak a kedved lesz jobb, hanem a tartásod, az állóképességed és van, amit garantáltan megnövelünk… igen, az önbizalmadat!

Mi szenvedélyesen szeretjük ezt a táncot, és az életérzést, amit képvisel, az órákon ezt is szeretnénk átadni Neked!

ÉRDEKESSÉGEK A REGGAETONRÓL

A reggaeton, bár elég sok afro vonással rendeelkezik, igazából a jamaikai reggae és dancehall zenékből alakult ki.

Mikor a Panamai csatornát építették jamaikai vendégmunkásokat alkalmaztak. A munkások reggae zenét hallgattak, ami valljuk be, eléggé magával ragadó… Így gondolták a spanyol ajkú zenészek, rapperek is, akikre szintén nagy hatást gyakorolt ez az irányzat. Kicsit átdolgozták a saját szájízük szerint, hozzáadták a latinos temperamentumot, ezzel létrehozva egy teljesen új stílust, a dembow-t, ami első hallásra már szinte nem is hasonlít a reggae-re. A dembow zenei stílus a mai napig fennmaradt, és ez lett a ma elterjedt reggaeton alapüteme is.

A reggaton táncstílus később alakult ki, mikor a klubokban már elterjedt volt ez a zenei irányzat. Ahogyan egyre népszerűbbé vált, úgy hanszerezésében is haladt a korral, egyre dallamosabb, lágyabb hangzásvilágot ölelt fel. Ez persze a szövegezésre nem igaz, ott minden szemérmesség nélkül fejezik ki a szórakozásra, élvezetek hajszolására vágyakozást, a nyers kubai valóságot.

Ahogyan a salsa és bachata láz terjedt a világban, megjelentek a reggaeton különböző stílusai is:

A salsaton, vagy salsa con reggaeton a kubai salsát elegyíti a reggaeton lüktetésével. A salsaton népszerűsége nagyban köszönhető a népszerű előadónak, Andy Montanez-nek. Ő volt az, aki először írt kifejezetten salsaton slágereket, amelyekben a salsa és a reggaeton zene tökéletes harmóniában áll egymással. Ma már szerencsére rengeteg ilyen zene van, legnagyobb örömünkre a salsaton számok állandó szereplői a salsa buliknak.

Tánc tekintetében is egy teljesen önálló stílusirányzatról beszélünk, mert bár a salsaton a kubai salsa alaplépéseit használja, lépéstechnikája, díszítései egészen mások. Sokkal szabadabb, mint a kubai salsa, több az egyéni improvizációs lehetőség, több táncból is merít stíluselemeket.

A bachaton a bachata gitárját használja, dallamosságával idézi a szerelmesek táncának hangulatát. A bachaton-t főleg a csajok táncolják, hiszen rengeteg benne a gyors, “rázós” rész. Ilyenkor a lányok jellemzően hullámoznak, csípő nyolcasokat, rázásokat, tekeréseket csinálnak, ezzel is ötvözve a lágy nőiességet a reggaeton nyers hangvételével, a fiúk pedig nem győzik a fejüket kapkodni 🙂

A harmadik fő irányvonal a kubai reggaeton, amit nemes egyszerűséggel cubaton-nak neveznek. Könnyed, vidám hangulata miatt ez a legismertebb a reggaeton stílusai közül.

A cubaton zenékben lehet a legjobban érezni a renggaetonra annyira jellemző lüktetést.

Mozdulataiban is a könnyedség, az életöröm érződik. Lendületes karmazdulatok, dinamikus lépéskombinációk a fériak részéről, lüktető, fülledt rázások a lányok részéről.

Léteznek még kevésbé elterjedt fúziók is, mint pl. a bellyton, ami a hastánc és a reggaeton keveredéséből alakult ki, illetve a sambaton, a brazil samba és a reggaeton fúziója.

Ezeket a stílusokat Magyarországon csak a ReggaetonDance Tánciskolában sajátíthatod el!

Hatalmas tapasztalati háttérrel működő órák, igazi, hamisítatlan latin feeling!

 

 

 

 

 

 

 

Inline
Inline