Tényleg csak tehetséggel lehet jól táncolni? - ReggaetonDanceReggaetonDance
Ous air max lopard homme utilisez cet appareil voilure fixe
2018-03-06
Amit soha ne csinálj táncórán
13+1 dolog amit SOHA ne csinálj táncórán!
2018-03-25

Tényleg csak tehetséggel lehet jól táncolni?

a nagy tancosok nem a technikajuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá

A tegnapi óra végén egy kedves tanítványunk megkérdezte, hogy létezik-e olyan, hogy valaki teljesen tehetségtelen a tánchoz. Felmerült kérdésként, hogy ha valakinek van tehetsége az már az elején kiderül-e. Nem először találkozunk ezekkel a kérdésekkel, és kicsit elgondolkodtatott a téma. Tényleg ennyit számít a tehetség?

 

Egyáltalán mit jelent az, hogy valaki tehetséges a tánchoz? Hogy könnyen megtanul dolgokat? Hogy szép kidolgozottak a mozdulatai? Lendületesen táncol? Érzi a zenét? Vagy, hogy átéléssel adja elő? Esetleg ezek összessége?

 

Ahhoz, hogy valaki jól táncoljon egy dolog kell… sőt, ELENGEDHETETLEN. Hogy az a valaki SZERESSEN TÁNCOLNI. Akarjon jól táncolni. Lehet akármilyen “tehetséges” valaki, ha nem szívből táncol, akkor inkább ne táncoljon. Ugyanakkor lehet, hogy valaki olyan kápráztat el a táncával, aki nem érezte tehetségesnek magát mikor elkezdte. Csak nem adta fel, mert szereti csinálni. Ez a kulcs.

 

Mindannyian mások vagyunk. Van, akinek könnyebb ráérezni egy adott táncra, van, akinek valamivel nehezebb. Ez sok mindentől függ. Ha például ülőmunkát végzel, vagy sokat jársz edzőterembe és főleg gépeken, súlyokkal edzel, akkor valószínűleg kötöttebb, merevebb az izomzatod. Ilyen esetben lehet (de nem biztos), hogy kicsit több idő kell,motorcycle fairings, amíg lazul a mozgásod az olyan laza utcai táncokhoz, mint a reggaeton, dancehall, vagy épp a twerk, de salsa, bachata, vagy pl. a hastánc is igényel némi lazaságot. Másik példa, hogy ha gyerekként, vagy akár azóta sem végeztél zenére, ütemre mozgást (akár tánc, akár aerobic jellegű mozgásról beszélünk) akkor lehetséges, hogy a ritmusérzékeden van még mit javítani.

 

Jó hír, hogy ezek mind fejleszthető készségek! Dolgozni kell érte? Igen! Megéri? Nagyon is!

a nagy tancosok nem a technikajuk, hanem a szenvedélyük miatt váltak naggyá

Hasonlóképpen, jelenthet kihívást egy új táncstílus elsajátítása is, hiszen egészen máshogy “kell” mozdulni egy hastánc órán mint reggaeton-on, máshogy egy salsán, mint egy versenytáncos edzésen, de ez csak egy-egy példa, lehetne még vagy ezer ilyet említeni.

 

Az, hogy rögtön ráérzel valamire nem feltétlenül tehetség kérdése. Egy adott táncon belül is lesznek olyan mozdulatok, amik kihívást jelentenek az elején, sok gyakorlást igényelnek, viszont ha egyszer ráérzel ezekre, nem fogod érteni hogy hogy nem ment eddig? Lesz olyan mozdulat is, ami már az első alkalommal is könnyen megy. Mitől függ,ninja 250r fairings, hogy mi az ami elsőre sikerül, mi az amit gyakorolni kell? A fent említett dolgok mellett még ezer másik is közrejátszik. Az adott hangulatod, az adott zene, és persze sok múlik azon is, hogyan tanítja az oktató.

kezdő tánc, táncoktatás, táncos, tánctanfolyam

Merj kezdő lenni!

A lényeg, hogy NEM VAGY BÉNA, amiért nem megy minden elsőre.  Kérdezz, gyakorolj, és megy majd második próbálkozásra. Vagy a harmadikra… hidd el, ha egyszer ráérzel, nem fog érdekelni, hogy hányszor próbáltad, örülni fogsz, hogy már azt is tudod. 

 

Hogyan tudod fejleszteni a táncos készségeidet?

 

Ezt így nehéz általánosítani, hiszen mindenki máshogy működik. De a ritmusérzéket rengeteg zene hallgatással, a mozgást, mozgáskoordinációt sok-sok gyakorlással, a lazaságot pedig nyújtó és lazító gyakorlatokkal lehet magasabb szintre emelni. Ezt lehet egyénileg otthon, vagy akár magánóra keretein belül is. Mindkét módszerhez kérj tanácsot,yamaha r6 fairings, hiszen táncoktatód tud majd személyre szabott tippekkel ellátni, hogy ténylegesen abban tudj fejlődni, amiben kell.

 

 

 

Több, mint 9 év tánctanítás után, több ezer órával a hátunk mögött hisszük, hogy nincs olyan, aki ne tudna megtanulni táncolni. Olyan még nem volt, akit ne tanítottunk volna meg 🙂 Szóval, ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal, nagyon szívesen segítünk 😉

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésünket, kérjük segíts, hogy másokhoz is eljuthasson, kattints a megosztásra!

Comments are closed.

Inline
Inline