Tippek gyakorláshoz - ReggaetonDanceReggaetonDance
A SALSA eredete
2015-05-07
Én is elkezdhetek táncolni?
2015-10-03

Tippek gyakorláshoz

NÉHÁNY TIPP A GYAKORLÁSHOZ

Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy hogyan gyakoroljatok otthon. Az alábbiakban adunk pár tippet, amik tapasztalataink szerint sokat segítenek a tánctanulásban.

Ahhoz, hogy minél gyorsabban fejlődj, elengedhetetlen az otthoni gyakorlás. Persze nem napi 4-5 óráról beszélünk, de már akár napi 5-10 perc is sokat számít! Ha nem csak az órákon foglalkozol a tánccal, hanem otthon is “előveszed” kicsit, sokkal gyorsabban fogsz fejlődni, és nem utolsó szempont, hogy a tánctudásod is sokkal magabiztosabb lesz! Bátrabban táncolsz majd az órán és bulikban is, egyre jobban fogod érezni magad tánc közben!

3-dancing-home-alone-originalMindenekelőtt a legfontosabb, hogy hallgass sok zenét. Mindegy, hogy salsát, reggaetont vagy hip hop-ot tanulsz éppen, a sok zenehallgatás rengeteget segít a fejlődésben! Hozz adathordozót az órára, kérj az oktatótól gyakorlásra alkalmas zenét! Miközben hallgatod, próbáld figyelni a zene lüktetését, érezd át a hangulatát!

Órák után gondold át, ha szükséges írd is fel, hogy milyen mozdulatokat, figurákat, vagy koreográfiát tanultál aznap, így otthon könnyebben eszedbe fog jutni mit kell gyakorolni.

Ha van otthon egész alakos tükröd szabadíts fel egy kis helyet előtte, és nézd magad gyakorlás közben. Ez több szempontból is hasznos:

– látod, hogy hogyan néz ki a mozdulatod, össze tudod hasonlítani az órán látottakkal
– ha már tetszik egy mozdulatod a tükörben, picit hunyd be a szemed, figyeld meg mit mozgatsz, mit érzel közben, így nem jössz majd zavarba, ha nem látod magad tánc közben
– egy-egy mozdulatot nézz meg oldalról is, ellenőrizd a helyes testtartást!

 

Ha gyakorlás közben elbizonytalanodsz valamiben, nem jut eszedbe hogyan is volt ez, jegyezd meg hol akadtál el, és következő órán kérdezd meg az oktatót. Biztosan nagyon szívesen fog segíteni, sőt örülni fog,hogy gyakorolsz otthon is!

 

Persze, ha komolyabban szeretnéd venni a táncot, esetleg táncversenyre készülnél, ennél többre lesz szükség 🙂 Ezzel kapcsolatban kérd ki oktatód véleményét, kérj bátran tanácsot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Inline
Inline